Barbara Smolej Pokrajčevič

Rojena je v Ljubljani leta 1971. Zaradi velike ljubezni do živali se je po končani gimnaziji odločila za študij veterine. Diplomirala je leta 1998. Zaposlena je na Veterinarski postaji.

Nikoli ji ni bilo žal, da je izbrala poklic veterinarke, čeprav zanjo to ni le poklic, je način življenja, ki ga enostavno moraš sprejeti, prav tako mora to sprejeti družina, ki je pogosto zaradi veterine nekoliko v ozadju.

Ves čas se strokovno izobražuje na področjih veterinarske stomatologije, dermatologije in interne medicine, tako doma kot v tujini (Nemčija, Irska, Švedska,..) Strokovni poudarek je na področju veterinarske stomatologije. Opravila je podiplomsko izobraževanje ESAVS Dentistry I, Dentistry II, Dentistry III in Oral surgery na Švedskem. V Nemčiji si je pridobila znanje na področju dentalne rentgenologije. V Ameriki je opravila večtedensko praktično delo na Southern California Veterinary Dental Specialties. Je članica EVDS (European Veterinary Dental Society) in se udeležuje njihovih congresov, izobraževanj in delavnic.

Veterinarka

Ima 9 let starega, sivega mačka Bučka. Že njegov prihod k družini je poseben. Hranila je brezdomno muco, ki je povrgla 6 malih muckov. Ko so bili mladički stari 3 tedne, se je moralo zgoditi nekaj hudega (kaj, ne ve). Muca mama, ki se ji ni pustila niti prijeti, ji je prinesla malega sivčka na hišni prag, mijavkala tako dolgo, da ji je odprla vrata in nato šla. Muc je hotel za njo, pa ga je mama mačka dobesedno sklofutala, da je obsedel na pragu. Ko ga je vzela v roke, je ugotovila, da je imel zlomljeno tačko v komolcu. Jasmo, da so ga operirali in tako je ostal pri njej. Je neverjeten muc, zelo nežen (ne grize in ne praska), igriv in pameten. Sam odpira vrata in vedno doseže vse, kar hoče. Vsem v družini je zlezel pod kožo. Ko gre na službeno pot, ji mora mož vedno poleg fotografij njenih deklic, ki uganjata norčije, poslati tudi kakšno njegovo. Kadar je utrujena, žalostna, brez energije, ji zleze v naročje in svet je takoj lepši! Pa saj vi veste, kako to je.