Dejan Brljafa, DVM

Že od malih nog sem bil navdušen nad raznovrstnostjo živalskega sveta. Kot otrok sem rad reševal poškodovane hišne ljubljenčke in divje živali. Zgodaj sem se začel zanimati za trening in dresuro psov. Spoznal sem veliko ljudi, ki so me popeljali v svet delovnih in razstavnih psov, ta ljubezen traja že več kot 20 let.

Za svoj sanjski poklic sem se odločil že v otroštvu. Srednjo šolo sem zaključil kot veterinarski tehnik in po končanem študiju veterine postal doktor veterinarske medicine. Med študijem sem se aktivno ukvarjal s kinologijo in na pasjih razstavah sodeloval kot profesionalni razstavljalec pasemskih psov. Dresiral sem službene pse in ta znanja nadgradil s poklicem kinološkega sodnika za eksterijer psov iz I FCI skupine.

Veterinar

V času študija sem prostovoljno delal na Veterinarski fakulteti in različnih veterinarskih klinikah. Na poti do veterinarskega poklica mi je zelo pomagalo, da so mi družbo delali predvsem moji štirinožni prijatelji, od katerih sem se veliko naučil.

Danes sem zaposlen kot veterinar na Veterinarski postaji Ljubljana v ambulanti za male živali in z velikim zadovljstvom opravljam svoj poklic. Večina mojega dela je povezana s kirurgijo, predvsem kirurgijo mehkih tkiv. Ukvarjam se tudi z radiološko diagnostiko. Zaradi hitrega napredka veterinarske medicine se udeležujem izobraževanj doma in v tujini.