O nas

Veterinarska postaja Ljubljana d.o.o. je ena naslednic Veterinarskega zavoda ljubljanske regije in je nastala po lastninskem preoblikovanju v devetdesetih letih 20. stoletja. Lastnik VPL je Mestna občina Ljubljana, ki preko nadzornega sveta kontrolira in usmerja poslovanje. Združuje veliko in malo prakso. Zaposluje 12 veterinarjev, 3 veterinarske tehnike in 2 delavca v računovodstvu.

Veterinarska postaja

Velika praksa pokriva zdravstveno varstvo velikih – proizvodnih - živali : velikih in malih prežvekovalcev, kopitarjev in prašičev na področju novonastalih občin: MOL, Velike Lašče, Škofljica, Ig, Brezovica, Horjul, Dobrova-Polhov Gradec, Medvode in Vodice. Delo obsega preventivo in zdravljenje bolnih živali, reprodukcijo in dela predpisana po pravilniku. Le-ta vsako leto posebej predpiše država.

Uspešno in kvalitetno delo zahteva dobro opremljenost in usposobljenost. VPL je dobro opremljena ambulanta. Ima hematološki in biokemijski laboratorij, analizator urina, rentgen in ultrazvok, inhalacijski anestezijski aparat, monitoring, naprave v zobni ordinaciji, itd. Permanentno izobraževanje pomeni boljše znanje in kvalitetnejše delo. Veterinarji se udeležujejo izobraževanj in tečajev doma in v tujini s ciljem postati bolj strokovni in uspešni pri svojem delu.