Psi in mačke ob vročini

Psi in mačke ne morejo uravnavati telesne temperature z znojenjem. Žleze znojnice najdemo le na smrčku in blazinicah, kar pa ni dovolj za učinkovito znojenje.

Pazite na nevarne ugrize

Ugrizi kač in piki insektov in zunanji in notranji paraziti so v poletnem času zelo pogosta nadloga. Piki kač so lahko za našega ljubljenčka usodni.

Pasje zimsko veselje

pes zimaSnežna odeja naredi deželo pravljično. Ko skozi okno opazujemo ples snežink, se ne moremo upreti, da ne bi stekli ven in zaplesali z njimi. V zimski idili lahko uživajo tudi psi …

Če gre z vami na dopust

Pred odhodom na dopust preverite katera veterinarska potrdila, cepljenja in drugi zakonski predpisi so potrebi za prehod meje.

Pasji prehlad

Tako kot pri ljudeh hladna in vlažna obdobja povzročajo prehlade, se lahko to zgodi tudi pri psih.

Kužni kašelj pri psih

Kužni kašeljKužni kašelj je nalezljiva bolezen zgornjih dihalnih poti, ki jo povzroča virus. Zbolijo lahko psi vseh starosti. Med pasjo populacijo se hitro širi.

Preventiva pred klopi

klopNajpomembnejša v boju proti okužbam, ki jih pri naših kosmatincih povzročajo klopi, je dobra preventiva. Na voljo obstajajo številna preventivna sredstva.

Pes in mraz

pes zimaKako psi prenašajo nizke temperature, je odvisno od številnih dejavnikov. Preberite, katerih!

Pazite se klopov!

klopPomlad je čas, ko v naravi na vašega kosmatinca prežijo nevarni insekti – klopi. So prenašalci povzročiteljev različnih nevarnih bolezni, zato se o njih čim bolje poučimo.